3 februarie 2012

Cel mai mare aeroport din lume

Cel mai mare aeroport din lume este definit de trei criterii stabilite de Airports Council International: traficul de pasageri, traficul de marfa si de circulatie. Cel mai mare aeroport poate fi, de asemenea, definit prin kilometerii patrati.

Luând în considerare primele 3 criterii, cele mai mari aeroporturi din lume sunt Atlantic Aeroportul International; pentru cele mai multe miscari de aeronave si cei mai multi pasageri,
Memphis Aeroportul International; pentru cel mai mare volum de marfa, si la Londra-Heathrow, pentru numarul de calatorii internationale. Memphis este sediul central de contabilitate la nivel mondial al Federal Express, pentru enorma cantitate de marfa care curge prin portile sale. Londra Heathrow poate avea mai multi pasagerii pe rute internationale decât oricare alt aeroport din lume, dar pentru un numar mare de pasageri, aeroporturile din Atlanta si Chicago (O'Hare) l-au batut. O'Hare a avut 76 milioane de pasageri care au trecut prin portile sale în anul 2006.

Cel mai mare aeroport de marime absoluta a fost
King Fahd International Airport în Arabia Saudita la o dimensiune de 780 de kilometri patrati! Se pare curios ca acest aeroport care este atât de mare serveste doar putin peste 2 milioane de pasageri. Motivele sale includ o moschee, o gradinita si Terminal Royal: dedicat monarhilor si sefilor de state. Doar peste 200.000 de metri patrati sunt dedicati unei singure crese ; o oaza verde luxurianta în mijlocul desertului.
Aeroportul International Beijing, în curs de pregatire pentru Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, tocmai a finalizat Gigantic Dragon Terminal, aducând întregul complex la aproximativ 1300 de kilometri patrati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate