28 ianuarie 2012

Cel mai bun antivirus gratuit 2012

Aşadar, Microsoft Security Essentials este un antivirus lansat recent de Microsoft şi distribuit gratuit. Spre deosebire de alte produse moca de marca lor, aici nu am întâlnit validare genuine nici la descărcare, nici la instalare. Bineînţeles, vorbesc de Windows 7 cu licenţă.
În timpul instalării îţi recomandă să renunţi la alte soluţii antivirus pe care le ai, după care efectuează o scurtă scanare de rutină. Fiind un produs de Microsoft, nu vei mai avea probleme la capitolul securitate. Mă refer la faptul că nu te mai avertizează sistemul de operare despre asta.
La capitolul viteză, căci aici ne doare pe mulţi – nu consumă mai nimic. Nu am remarcat delay nici la boot, nici la viteza de scriere pe hard disk sau la executarea aplicaţiilor. Actualizările se fac în acelaşi timp cu Windows update (sau separat la alegere), iar instalarea lor se face la restart sau la shutdown.
Pentru puţină reclamă, Microsoft Security Essentials  are anumite funcţii de integrare pentru Microsoft Internet Explorer 9 pe care-l recomandă la un moment dat ca fiind cel mai rapid şi cel mai securizat browser. Încă mai cred că Google poate aduce Chrome pe urmele lui Chromium din Ubuntu.
Cu alte cuvinte: link de descărcare aveţi aici, sporul de instalare vi-l puteţi face la o cafea, iar comentariile handicapate sunt menite să putrezească în spam sau moderare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate